10 anys molt intensos

Participants a la festa

El programa REMS (Reforçar i Estimular la Memòria i la Salut) de la Fundació Catalunya La Pedrera, adreçat a la millora de la qualitat de vida de persones grans amb malalties neurodegeneratives, va celebrar a Món Sant Benet haver arribat als 1.000 participants inscrits.

El setembre de 2016, coincidint amb el Dia Mundial de l'Alzheimer, el complex va acollir una jornada lúdica amb els participants. L'alimentació i la música, teràpies demostrades que beneficien la qualitat de vida d'aquestes persones, van ser els eixos centrals d'una gran festa que va tenir l'actor Joan Pera de mestre de cerimònies.

La celebració va comptar amb el president de la Generalitat

Unes 300 persones van participar, el juny de 2016 a Món Sant Benet, a l'acte central commemoratiu dels 150 anys del naixement de Ramon Casas. El monestir va esdevenir, a principis del segle XX, la residència d'estiu de l'artista, icona del Modernisme català.

El programa TAS s'adreça a alumnes de tercer d'ESO

La Fundació Alícia ha educat en hàbits de vida saludables a través de la cuina a més de 30.000 adolescents en els darrers anys. Ho ha fet en el marc del programa TAS, un dels prop de mil projectes en els quals ha participat la fundació des de que es troba a Món Sant Benet.

La plantada d'arbres que es va fer el 2015

Sota el lema Mans per la natura i impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, una quarantena de voluntaris van participar, l'abril de 2015, en una plantada d'arbres a Món Sant Benet.

La iniciativa perseguia donar a conèixer un entorn privilegiat i millorar l'estat ecològic del meandre del Llobregat, que voreja el monestir de Sant Benet de Bages.

El restaurant L’Ó obté l’ “Estrella” en mig any

Només mig any després d'obrir portes, el restaurant L'Ó de Món Sant Benet va ser reconegut el 2013 amb una estrella Michelin. Cinc anys després segueix sent l'únic restaurant al Bages amb aquest reconeixement.

El mercat de tardor d'octubre del 2011

L’octubre de 2011 Món Sant Benet es va convertir en aparador del producte de temporada. L’alimentació, els tallers i les activitats relacionades amb la gastronomia van envair durant tres caps de setmana el complex. La iniciativa arribava el mateix any en què es van inaugurar els mercats de primavera.

La nevada de març de 2010

El 8 de març de 2010 va caure una de les nevades més destacables de les últimes dècades a Catalunya, tant per la seva extensió, com per la intensitat i el grau d'afectació a la població i les infraestructures. La Catalunya Central va quedar paralitzada amb bona part de les carreteres tallades.

L'albergínia blanca

La disminució de la pagesia al llarg del segle XX ha comportat la pèrdua d'algunes varietats hortofructícoles tradicionals, entre elles l'albergínia blanca, autòctona del Bages. L'any 2009 la Fundació Alícia es va marcar el repte de reintroduir-la a les cases, als mercats i a les cartes dels restaurants.

El mercat de Primavera, el 2011

Amb l'objectiu de promoure els productes de proximitat, Món Sant Benet va estrenar l'abril del 2011 els mercats de primavera. Parades d'artesania, tallers i activitats relacionades amb la gastronomia van conviure durant quatre cap de setmanes a la plaça de Món Sant Benet.

Los actuales reyes de España en el claustro del monasterio

En els seus deu anys de vida, els actes celebrats a Món Sant Benet han comportat la visita de nombroses personalitats del panorama polític i institucional del país. Una de les que va aixecar més expectació a causa de les mesures de seguretat que va comportar és la dels llavors prínceps d'Astúries, Felip de Borbó i Letícia Ortiz, l'octubre del 2008.

Món Sant Benet, seu de la trobada anual de lideratge d'ESADE

Sota el títol "Els reptes del lideratge d'avui", el Monestir de Sant Benet va acollir el juny del 2006 la 1a Jornada de Reflexió i Debat de la càtedra Lideratges i Governança Democràtica de l'escola de negocis ESADE.

El sopar per a l'ONG 'Sonrisas de Bombay'

Món Sant Benet ha recaptat més de 100.000 euros a través de sopars solidaris. Des de l'any 2011, prop d'un miler de persones han assistit als àpats celebrats a l'equipament per recaptar fons en beneficis d'entitats que treballen per a les persones.

El camí de Sant Jaume fa parada a Sant Benet

El monestir de Sant Benet és un dels punts més emblemàtics per on passa el tram català del camí de Sant Jaume. El braç major, que travessa el país de cap a cap, des de Sant Pere de Rodes i el coll de Panissars fins a Alcarràs, recorre 69 quilòmetres de les comarques del Bages i el Moianès.

Un monestir amb una museografia d'última generació

El monestir de Sant Benet va ser reconegut el 2010 amb el premi de l'Associació de Museòlegs de Catalunya (2010), els més prestigiosos en l'àmbit de la museologia a Catalunya. L'equipament va obrir portes el 2007 amb una innovadora museografia. Tècniques museogràfiques d'última generació que feien de la visita al monestir una autèntica experiència turística.

La primera edició dels "Capvespres"

Una visita plena de sorpreses, màgia i suggestió. Així naixien l'1 de juliol de 2010 les primeres visites nocturnes guiades al monestir de Sant Benet. Amb el nom de "La màgia del capvespre", oferien, a més, la possibilitat de visitar els horts i gaudir d'un original sopar a la fresca. L'èxit de la convocatòria va dur el 2011 a repetir la iniciativa.

Pàgines